Polly kom och frågade om hon kunde få - Hit the ball. Med vadå sa jag oroligt -This sa hon och ögonen glittrade och det lilla fingret pekade på....på min fina ost-bricka som hänger med sina två lika fina kompisar i köket.
Men det är inget bollträ sa jag det är en bricka. -But I want to hit the ball säger då den lilla besvikna. 
Dom har aldrig använts, ostbrickorna, man vill ju inte få skärskåror. Helt galet ju och tyiskt mig med mina loppisfavoriter.
Klart vi ska hör jag mig då säga. Sen blir det bolllek och jag tror aldrig ost-brädan varit lyckligare än just då.
Sedan berättade jag för Polly att tjejer inte behöver ta det platta-racket och att vi kommer att prata mer om det om något år eller två och hon nickade som om hon förstod det lilla livet.
Men just nu som 3åring har hon ingen aning om att har man snippa så gäller det att slipa armbågarna och visa hela livet att JAG KAN OCH JAG SKA HA SAMMA RÄTTIGHETER OCH CHANSER SOM DE MED SNOPP.
Foto: Vicki Petersson

Ett lyssningstips!
När Mika vägrade ta det platta racket
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3960
Vi är nu där när det är mycket tankar på kiss å bajs.
Det är stort!! Det ska nu bli blöjfri-rump för vår 3åring det är bestämt. Polly verkar faktiskt ha bestämt det.
Vi började redan förra året och det kissades då på pottan, vilket hon inte ville efter bara några gånger. Vi köpte liten toa-sits men hon ville helt enkelt inte. Inte stressa fram detta var vår tanke det kommer i sin tid. Nu händer det och vi har kommit långt på bara några veckor. Nu har hon ingen blöja när vi går ut men nattblöjan den sätter vi på än. Polly sover ju i min säng och kan tänka mig trevligare vaknande än en varm blöt säng.
Hon tänker även mycket om kroppen. Så jag var och inhandlade en kroppenbok för några veckor sedan och den läser vi varje dag. It goes in mouth, down tummy and out poo. Säger hon och pekar på mun, mage och rump.
Hela familjen är involverad. Det springs ilfart till toan mer än 10 gånger om dagen och Bo-klätterapa som inte går att lämna en sekund han hänger som svans efter. Vi gör polisljud när vi springer för skoj skull. NENU, NENU, NENU...!
I söndags på Zoo hände det en lite blöt-olycka, ner i dom nya glitter skorna.
Men inga ledsna miner utan hon berättade glatt för Pappi när vi kom hem - I pee my shoes.
Dinosaur in your mouth out your poo.