Så blev det Engelsk Jul med en tomte som knör ner i skorstenen och lägger paket i strumpor och under granen. Tur att tomten har små händer här för jag hade köpt långa men smala strumpor och ner skulle en sprattlande rund badfisk till Bo, ett Lola målar förkläde till Polly och en trådlös Iphone högtalare till storasysters son. När barnen kom ner på morgonen så var Pepparkakshuset klart, glittrande på lång-skänken. Den stora strå Bocken stod vid och klapparna låg under granen och Pollys ögon var stora som tallrikar. Bosse han förstår inte riktigt i år men han hängde med och kollade glatt in de små aporna dom längst ner i pepparkakshusets högra fönster :)
Champagne frukost till oss vuxna och Sprite till de yngre.


Sen öppnar man paket på morgonen. Jag vet inte om det är Engelskt eller en tradition från Wills  men käckt för då blev det ju inget tjat om det hela dagen utan en massa lek med presenterna istället. Polly fick äntligen den efter tjatande sparkcyklen med hjälm och regeln ENDAST I PARKEN!! Det blir inget körande på trottoaren här inte. Töntigt, kyckling föräldrar eller bara normalt vett. Jag välj du!! Vi föräldrar vi är ju olika, tycker olika och oroar sig olika mycket. Men bästaste klappen det var Hello Kitty göra plast lappar maskinen. Ha ha ha underbara unge!! Hon har så suktat efter denna varje gång vi varit i stan och det har varit många tårar och en envis mamma som sagt Nej! Nu är den hennes och det har redan spenderats timmars grejandes med den.

Bästa bilden!! Så kul det blir när P stjäl min kamera (ibland). 
Här en glimrande bild på en trött mammi som gnuggar sina ögon raklång på vardagsrums golvet.Vilken fantastisk fin dag att minnas för alltid, våran Lill-Bosses första jul.

Foton: Viki Petersson copyright 2011Det är julaftons morgon. Bara jag och Bo är vakna. Han är alltid mysig på morgonkvisten och tosar omkring i vardagsrummet. Det är tyst och lugnt. Han gillar lugnet precis som jag. Jag dricker te i favorit muggen en Norsk stor Flint. Vi firar jul imorgon den 25.e men det blir Svensk julmat kl 17 i eftermiddag. Storsyrran med familj är här och det är så underbart att jag funderar på att låsa in dom så de blir kvar hela 2012.

En riktigt God Jul till er alla.

Foto. Viki Petersson

Vill du ha en annorlunda knäck. Blanda då i lakritspulver det hittar du i bakaffärer eller tex teaffärer. Du blandar i det från början. För att få en god och sur citron knäck ta då både saft och cirtron från 2 mellanstora citroner.
Knäck blir bäst då man gör en sats i taget det säger mamma och det sa farmor och de är/var riktiga hejare i köket.  Använder du termometer så inte över 130°. Men kulprovet är bäst tycker jag. Ett glas kallt vatten och så doppar du i knäckmassan tar upp med liten sked kan du då rulla boll då är det klart! I år använde jag kanna med liten pip då jag hällde i formarna istället för skedar det gick lätt och smidigt. Har du mandel i knäcken ( vilket jag skippade i just dessa 2) då kan du lägga lite hackad mandel i formarna innan du häller på knäcken så tippar inte formarna så lätt.
Kram på er i julpysslandet:)