Vill du ha en annorlunda knäck. Blanda då i lakritspulver det hittar du i bakaffärer eller tex teaffärer. Du blandar i det från början. För att få en god och sur citron knäck ta då både saft och cirtron från 2 mellanstora citroner.
Knäck blir bäst då man gör en sats i taget det säger mamma och det sa farmor och de är/var riktiga hejare i köket.  Använder du termometer så inte över 130°. Men kulprovet är bäst tycker jag. Ett glas kallt vatten och så doppar du i knäckmassan tar upp med liten sked kan du då rulla boll då är det klart! I år använde jag kanna med liten pip då jag hällde i formarna istället för skedar det gick lätt och smidigt. Har du mandel i knäcken ( vilket jag skippade i just dessa 2) då kan du lägga lite hackad mandel i formarna innan du häller på knäcken så tippar inte formarna så lätt.
Kram på er i julpysslandet:)

Kommentera

Publiceras ej